piątek, 18 lipca 2014

 Trzy warstwowa mrożona kawa!!!                     
składniki:
-kawa 
-cukier
-lud
-mleko

Przygotowanie:
Do blendera lub sheikera wlej mleka tyle ile pojemności ma twoja szklanka. Ubij mleko na piankę i łyżką włóż piankę do szklanki. Do pozostałości wsyp cukier i odrobinę kawy (ok. 0.5 łyżeczki lub płaską łyżeczkę) także to ubij i łyżką włóż piane na mleko. powinno zostać troszkę mleka na górę. Do pozostałości dodaj  jedną łyżeczkę kawy i ubij i czynność z łyżką powtarzamy. 

Inne pomysły:
-zamiast lodu w kostkach możesz dodać gałkę lodów o smaku np. waniliowym czy śmietankowym.
-jeśli nie masz sheikera możesz ubić kawę w słoiku (słoik musi być dobrze umyty najlepiej wyparzony gorącą wodą) 
-dla lepszego efektu szklankę można włożyć do lodówki na ok 10 minut 


PRZEPRASZAM!!!
Przepraszam że kawa nie jest taka jak w opisie bo za późno zrobiłam zdjęcie =C


SMACZNEGO! C=

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz